22.02.2018

你 好- Ni hao iz Azije

»… v keri krog pa idemo gnes?« Danes smo obiskali Azijo, ki je v olimpijskem znaku predstavljena z rumenim krogom.

Najprej smo obiskali Kitajsko, kjer smo se sprehodili med riževimi polji in ob koncu sprehoda dobili skledico riža in dve leseni palčki, le kaj naj počnemo z njimi? Trudili smo se po najboljših močeh in rižo jedli s palčkami.

Ker je pa Azija pisan in barvit kontinent smo se ustavili tudi v Indiji, kjer smo si nadeli »sari« tradicionalno Indijsko oblačilo si naslikali »kum-kum« piko na sredini čela in se odpravili proti arabskemu polotoku. Skoraj v puščavi smo se s tipičnimi arabskimi rutami zakrivali pred peščenim viharjem in spoznali tudi »kippo«, tradicionalno judovsko pokrivalo.

Za v spomin na izjemno izkušnjo se domov vračamo s tradicionalnim kitajskim pokrivalom, mogoče ga bomo potrebovali jutri v Avstraliji, pravijo, da zna tam biti precej vroče.

Dobrodošli

Spoštovani obiskovalci! S prenovo spletne strani želimo staršem in vsem obiskovalcem strani ponuditi preglednejšo in še zlasti bolj informativno spletno stran. Trudili se bodo, da vas z objavljenimi vsebinami informiramo o našem delu in aktivnostih. Vabimo pa vas tudi, da nam posredujete vaša mnenja, predloge, pohvale in konstruktivne kritike. Vabljeni k sodelovanju.

Osnovni podatki

Talanyijeva ulica 6
9000 Murska Sobota

Id. št. za DDV: SI97605794
Matična št.: 5051304000
TRR: 01280-6030639808

Kontaktni podatki

Telefon: 02/530-12-34
Telefax: 02/530-12-35

E-naslov: info@vrtec-ms.si

Prijava na e-obvestila

Izberite enote iz katerih, želite prejemati obvestila:
Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.