08.05.2018

Naredili smo si regratov med

Regrat je ena najbolj poznanih zdravilnih rastlin. Spomladi večinoma uživamo liste v solati, nekateri pripravljamo regratov sirup, zdravilna pa je tudi korenina. Otroci oddelka 4 - 6 let pa smo se lotili priprave regratovega medu. Odpravili smo se na travnik, ki je v okolici vrtca in nabrali cvetove. Nato smo se lotili dela. Po recepturi smo natančno odtehtali sladkor, odmerili vodo in odšteli cvetove regrata. Vse naštete sestavine smo kar nekaj časa kuhali v loncu in nato napolnili kozarčke z vsebino.

Naslednji dan smo regratov med namazali na prepečenec in ga okušali ter iz njega napravili tudi napitek. Večini otrok je bil med všeč, ker je prijetno sladek. Otroci so regratov med v kozarčkih odnesli tudi v svoje domove. Tudi starši so bili nad njim navdušeni, saj jih je veliko zaprosilo za recept.


Sanja Sinic, dipl.vzg.
 

Dobrodošli

Spoštovani obiskovalci! S prenovo spletne strani želimo staršem in vsem obiskovalcem strani ponuditi preglednejšo in še zlasti bolj informativno spletno stran. Trudili se bodo, da vas z objavljenimi vsebinami informiramo o našem delu in aktivnostih. Vabimo pa vas tudi, da nam posredujete vaša mnenja, predloge, pohvale in konstruktivne kritike. Vabljeni k sodelovanju.

Osnovni podatki

Talanyijeva ulica 6
9000 Murska Sobota

Id. št. za DDV: SI97605794
Matična št.: 5051304000
TRR: 01280-6030639808

Kontaktni podatki

Telefon: 02/530-12-34
Telefax: 02/530-12-35

E-naslov: info@vrtec-ms.si

Prijava na e-obvestila

Izberite enote iz katerih, želite prejemati obvestila:
Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.