25.05.2022

XV. SREČANJE KOORDINATORJEV EKOVRTCEV SLOVENIJE MURSKA SOBOTA, 19. maj 2022

19. maja 2022 smo Vrtec Murska Sobota gostili eko-koordinatorje slovenskih vrtcev. V Vrtcu Murska Sobota že vrsto let izvajamo številne dejavnosti ekologije. Vanj so vpeti vsi strokovni delavci, otroci, nekateri starši in drugi zaposleni v vrtcu. V tekočem šolskem letu smo si zadali velik podvig. S skupnimi cilji smo iskali različne interdisciplinarne pristope kako dvigniti zavest o tem, kako pomembno je kakšne sledi puščamo v okolju kot posamezniki. V ta namen so nastajali raznoliki tematski sklopi na temo SONCE, VODA, ZRAK DAJEJO ŽIVLJENJU NA ZEMLJI SVOJ PEČAT. Izhodišča tematskih sklopov so temeljila na opazovanju in raziskovanju otrok. Del rezultatov dobre prakse smo predstavili tudi koordinatorjem v filmu.

Film pa ni edina stvar s katerim smo se predstavili širši Sloveniji. Na dogodku so si lahko prisotni ogledali tudi razstavo z izdelki posameznih oddelkov, otroci so nastopili kar nekaj avtorskih točk na temo Sonce, voda, zrak, v Expanu pa se je predstavilo tudi nekaj matematičnih in naravoslovnih dejavnostih na delavnicah na prostem.

Skratka… bilo je pestro, raznoliko in nepozabno.

Predstavitveni film z naslovom SONCE, VODA, ZRAK DAJEJO ŽIVLJENJU NA ZEMLJI SVOJ PEČAT si lahko pogledate na povezavi: https://youtu.be/aLWYd2CRVgY

Dobrodošli

Spoštovani obiskovalci! S prenovo spletne strani želimo staršem in vsem obiskovalcem strani ponuditi preglednejšo in še zlasti bolj informativno spletno stran. Trudili se bodo, da vas z objavljenimi vsebinami informiramo o našem delu in aktivnostih. Vabimo pa vas tudi, da nam posredujete vaša mnenja, predloge, pohvale in konstruktivne kritike. Vabljeni k sodelovanju.

Osnovni podatki

Talanyijeva ulica 6
9000 Murska Sobota

Id. št. za DDV: SI97605794
Matična št.: 5051304000
TRR: 01280-6030639808

Kontaktni podatki

Telefon: 02/530-12-34
Telefax: 02/530-12-35

E-naslov: info@vrtec-ms.si

Prijava na e-obvestila

Izberite enote iz katerih, želite prejemati obvestila:
Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.