Jedilniki z alergeni

Aktualni jedilniki 

 

Uravnotežena, varna in zdrava prehrana je prvi pogoj za normalno rast, razvoj in zdravje. V vrtcu sledimo novim dognanjem na področju prehrane in v ta namen izobražujemo kader, ki dela na področju prehrane. 

Z uvedbo HACCP sistema, preko katerega je vpeljan nadzor nad živili od vile do vilice (od njive do krožnika), so se spremenile tudi določene navade.
Vnos živil - hrane v vrtec mora biti pod stalnim nadzorom, le tako se lahko tveganje za zdravje zmanjša na minimum.

Prehrana v primeru alergij in preobčutljivosti

Starši so v zvezi z alergijami in preobčutljivostmi otroka, ki zahtevajo posebne prehranske potrebe, dolžni ob pojavu in vsaki spremembi posredovati zdravniško potrdilo, ki ga izda:

  • otrokov izbrani zdravnik (pediater)
  • bolnišnica
  • klinični center oz.
  • ustrezna zdravstvena organizacija v republiki Sloveniji                                         

Potrdil alternativnih ambulant ne moremo upoštevati.
V vrtcu v skladu s smernicami zdravega prehranjevanja v Republiki Sloveniji in praktikumom jedilnikov zdravega prehranjevanja v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, ne nudimo veganske in vegetarianske prehrane.

Dobrodošli

Spoštovani obiskovalci! S prenovo spletne strani želimo staršem in vsem obiskovalcem strani ponuditi preglednejšo in še zlasti bolj informativno spletno stran. Trudili se bodo, da vas z objavljenimi vsebinami informiramo o našem delu in aktivnostih. Vabimo pa vas tudi, da nam posredujete vaša mnenja, predloge, pohvale in konstruktivne kritike. Vabljeni k sodelovanju.

Osnovni podatki

Talanyijeva ulica 6
9000 Murska Sobota

Id. št. za DDV: SI97605794
Matična št.: 5051304000
TRR: 01280-6030639808

Kontaktni podatki

Telefon: 02/530-12-34
Telefax: 02/530-12-35

E-naslov: info@vrtec-ms.si

Prijava na e-obvestila

Izberite enote iz katerih, želite prejemati obvestila:
Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.