Kdaj otrok ne sodi v vrtec

Starši prevzemate veliko odgovornost, če v vrtec pripeljete bolnega ali še ne povsem zdravega otroka ali pa otroka kljub vidnim začetnim bolezenskim znakom, ne peljete k zdravniku, da bi potrdil ali izključil bolezen, ki bi lahko ogrozila druge otroke v vrtcu. Vi ste namreč prvi, ki lahko prepoznate bolezen pri otroku že doma in ustrezno ukrepate.


Otroka ne pripeljite v vrtce, če:

  • Je imel v zadnjih 48 urah povišano telesno temperaturo, je neobičajno utrujen ali težko diha.
  • Je v zadnjih 48 urah bruhal več kot 2 krat.
  • Ima drisko oziroma je v zadnjih 48 urah odvajal tekoče blato 2 ali večkrat dnevno.
  • Ima v ustih razjede in se slini.
  • Ima izpuščaj z ali brez vročine (razen v primeru neinfekcijskih izpuščajev, kot so piki insektov, alergijski izpuščaji...)
  • Ima gnojen izcedek iz nosu, kiha in močno kašlja, ima gnojne oči.
  • Ga boli žrelo in ima otekle bezgavke.
  • Ima uši ali garje – otrok sme ponovno v vrtec takoj, ko je uspešno opravljeno razuševanje ali uspešno izveden postopek zdravljenja garij. Pojav uši pri otroku je potrebno čim prej sporočiti vzgojitelju, da vrtec izvede ustrezne ukrepe za preprečevanje širjenja ušivosti, straši pa ste dolžni z otrokove glave odstraniti vse uši in gnide.


Če straši v vrtec pripeljete bolnega otroka, lahko osebje vrtca zavrne njegov sprejem.

Ob prebolevanju katerekoli okužbe otrok ne sodi v vrtec, ampak ima pravico, da ga starši negujejo doma, v vrtec pa naj se vrne popolnoma zdrav. Otrok tako hitreje in lažje preboli bolezen, je bolj odporen, preprečeno pa je tudi širjenje bolezni na druge otroke. Starši ste zato dolžni, da v vrtec pripeljete zdravega otroka kar je dobro zaradi njegove varnosti, kakor tudi varnosti celotnega kolektiva.

Dobrodošli

Spoštovani obiskovalci! S prenovo spletne strani želimo staršem in vsem obiskovalcem strani ponuditi preglednejšo in še zlasti bolj informativno spletno stran. Trudili se bodo, da vas z objavljenimi vsebinami informiramo o našem delu in aktivnostih. Vabimo pa vas tudi, da nam posredujete vaša mnenja, predloge, pohvale in konstruktivne kritike. Vabljeni k sodelovanju.

Osnovni podatki

Talanyijeva ulica 6
9000 Murska Sobota

Id. št. za DDV: SI97605794
Matična št.: 5051304000
TRR: 01280-6030639808

Kontaktni podatki

Telefon: 02/530-12-34
Telefax: 02/530-12-35

E-naslov: info@vrtec-ms.si

Prijava na e-obvestila

Izberite enote iz katerih, želite prejemati obvestila:
Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.