Z roko v roki

Namen projekta je razviti nekatere oblike povezovanja otrok s posebnimi potrebami in njihovih vrstnikov. S tem projektom uresničujemo integracijo otrok s posebnimi potrebami v vsakdanjem življenju vrtca.

V konkretnem okolju bi želeli ustvarjati boljše pogoje za integracijo otrok s posebnimi potrebami, hkrati bi otrokom v rednih skupinah omogočili oblikovanje pozitivnih stališč do drugačnosti.

V kurikulu za vrtce izhajamo iz tretjega načela uresničevanja ciljev kurikula, to je načela enakih možnosti in upoštevanja različnosti med otroki. To pomeni širše in fleksibilno, vendar strokovno zagotavljanje pogojev za stalno in občasno vključevanje predšolskih otrok s posebnimi potrebami v oddelke vrtca.

CILJI

V obstoječi praksi želimo izboljšati sodelovanje ter razviti nekatere oblike sodelovanja med rednimi oddelki in POPP z več cilji:

  • Zagotoviti otrokom s posebnimi potrebami iz POPP sodelovanje v oblikah vzgojnega dela rednih skupin;
  • Omogočiti pogoje za tako obliko integracije, ki bo pozitivna izkušnja za vse strani;
  • Vplivati na oblikovanje stališč otrok do drugačnosti;
  • Omogočiti pogoje za spontan razvoj pozitivnega odnosa do otrok s posebnimi potrebami, za naraven odnos in komunikacijo med otroki;
  • Pozitivno vplivati na socialni razvoj vseh otrok
Dobrodošli

Spoštovani obiskovalci! S prenovo spletne strani želimo staršem in vsem obiskovalcem strani ponuditi preglednejšo in še zlasti bolj informativno spletno stran. Trudili se bodo, da vas z objavljenimi vsebinami informiramo o našem delu in aktivnostih. Vabimo pa vas tudi, da nam posredujete vaša mnenja, predloge, pohvale in konstruktivne kritike. Vabljeni k sodelovanju.

Osnovni podatki

Talanyijeva ulica 6
9000 Murska Sobota

Id. št. za DDV: SI97605794
Matična št.: 5051304000
TRR: 01280-6030639808

Kontaktni podatki

Telefon: 02/530-12-34
Telefax: 02/530-12-35

E-naslov: info@vrtec-ms.si

Prijava na e-obvestila

Izberite enote iz katerih, želite prejemati obvestila:
Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.