365 dni TELOVADIMO VSI

365 dni TELOVADIMO VSI

Projekt spodbuja vsakodnevne gibalne  odmore, gibalne minutke in jutranjo telovadbo. Projekt je preprost, dopadljiv, popolnoma izvedljiv v vseh oddelkih, saj zanj niso potrebna kakšna dodatna znanja niti večji prostori ali kader.

Namen projekta je, da se vsak dan z otroki najmanj 5-10 minut načrtno razgibavamo. Na ta način bodo otroški možgani po gibanju delovali učinkovitejše, neprimerno bolje bodo organizirani, otroci bodo ostali dlje časa zbrani, bistveno manj bo v njih napetosti in tudi STRESA. Ni posebne potrebe opisovati pomen zadostnega gibanja na otrokovo težo, prekomerno debelost, samopodobo …

V pomoč strokovnim delavcem obstajajo  tudi vaje oz. priročne aktivnosti na spletu ter himna po kateri se lahko telovadi. Himna je lahko znak za začetek vadbe. Ko se zasliši glasbena spremljava,  začnejo telovaditi vsi otroci in strokovni delavci.

Projekt vključuje tudi možnost aktivnega vključevanja  starejših otrok v proces z vlogo DEŽURNEGA in DEMONSTRATORJA, ki ostalim pokaže gibalne vaje in se preizkusi v vlogi vodje.

V projekt so vključeni vsi oddelki vrtca. Priporočljivo je, da se vanj vključijo tudi družine, katere telovadijo z otroki doma.

 

Dobrodošli

Spoštovani obiskovalci! S prenovo spletne strani želimo staršem in vsem obiskovalcem strani ponuditi preglednejšo in še zlasti bolj informativno spletno stran. Trudili se bodo, da vas z objavljenimi vsebinami informiramo o našem delu in aktivnostih. Vabimo pa vas tudi, da nam posredujete vaša mnenja, predloge, pohvale in konstruktivne kritike. Vabljeni k sodelovanju.

Osnovni podatki

Talanyijeva ulica 6
9000 Murska Sobota

Id. št. za DDV: SI97605794
Matična št.: 5051304000
TRR: 01280-6030639808

Kontaktni podatki

Telefon: 02/530-12-34
Telefax: 02/530-12-35

E-naslov: info@vrtec-ms.si

Prijava na e-obvestila

Izberite enote iz katerih, želite prejemati obvestila:
Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.