ERASMUS+

    

 

ERASMUS+

PROJEKT KA1: MOBILNOST NA DELOVNEM MESTU 

Kot vrtec bomo začeli v šolskem letu 2020/21 izvajati projekt Erasmus+, z naslovom Umetnost, medkulturnost in različnost nas povezujejo in bogatijo. V projektu načrtujemo povezovanje z vrtcem iz Avstrije in z vrtcem iz Hrvaške v obliki mobilnosti na delovnem mestu. Partnerstvo z avstrijskim vrtcem smo zgradili na osnovi sodelovanja v preteklosti, za sodelovanje s hrvaškim vrtcem pa se dogovarjamo na novo. Želimo si sprememb, zato moramo v korak s časom in se začeti mednarodno povezovati, izmenjati primere dobre prakse tudi v tujini z namenom, da si izmenjamo kar se da največ dobrih praks ter s tem obogatimo in nadgradimo področja, katerim dajemo največji poudarek na področju vodenja, organizacije, izvajanju kurikula in strokovnega dela z otroki (tako z ranljivimi skupinami kot tudi drugimi otroki na sploh). Sodelovanja bodo potekala tako na daljavo, kot tudi v obliki izobraževalnih obiskov na delovnem mestu v vrtcu v Avstriji in na Hrvaškem.

S projektom si želimo nadgraditi naslednja področja:

1) Dvig kakovosti zavoda z mednarodnim mreženjem in izmenjavo praks

2) Inkluzija oziroma integracija ranljivih skupin

3) Medkulturne izmenjave na področju umetnosti

Na vseh treh področjih si želimo znanja poglobiti, zato potrebujemo opazovanja na delovnem mestu. V dveh letih trajanja programa (od novembra 2020 do novembra 2022) si želimo vsaj šest obiskov v partnerskem vrtcu. Naša želja pa je, da bi tudi mi lahko sprejeli večkrat partnerski vrtec v našo organizacijo, da bi lahko gradili kulturno internacionalizacijo.

Obiski na delovnem mestu v tujini bodo le del projekta, saj bomo z namenom razširjanja pridobljenih znanj načrtovanih področij delovali v treh skupinah, ki bodo poglabljali svoje znanje tudi pred in po obiskih v tujini. V projektu bomo dvignili kompetence izbranih strokovnih področij in kompetence zaposlenih.

Z mednarodnim sodelovanjem želimo prebuditi željo po profesionalni rasti, po učenju nekaj novega in iskanju novega med strokovnimi delavci vrtca. Z povezovanjem si želimo obogatiti dejavnosti, ki se dnevno izvajajo z otroki v oddelkih. Po zaključku projekta načrtujemo doseganje trajnosti rezultatov skozi izvajanje programov, ki jih bomo spoznali v tujini in prenesli ter preizkusili v praksi z otroki v našem okolju.

 

PROJEKT KA2 – UMETNOST NE POZNA MEJA

Dobri odnosi in prijateljstva se gradijo in negujejo s sprejemanjem in spoštovanjem različnosti. Prav ta različnost nas spremlja skozi omenjeni projekt z zavedanjem, da je medkulturno sodelovanje pomembno že od malih nog.

To nas spodbuja in vodi k spletanju in negovanju prijateljstva in dobrih odnosov z otroki in odraslimi iz Vrtca Alterbach iz Salzburga.

Skozi leto bodo v okviru projekta tekla mesečna javljanja v partnerski vrtec s poslanimi izdelanimi didaktičnimi materiali, ki vključujejo spoznavanje slovenskega jezika in kulture.

Zadnji dodan košček k mozaiku kulturne izmenjave bo tudi  vsakoletno srečanje otrok, staršev, strokovnih in tehničnih delavcev najprej v Salzburgu in potem še v Murski Soboti, ob ustvarjanju v delavnicah in druženju v popoldanskih aktivnostih.

 

PROJEKT KA3: In Trans 

Glavni cilj projekta je izboljšati prakse mehkega prehoda z namenom izboljšanja učnih priložnosti in počutja otrok in njihovih družin, še posebej tistih, ki prihajajo iz ogroženih okolij. Vodje medinstitucialnih učečih se skupnosti se bodo usposabljali za vodenje in povezovanje strokovnih delavcev vrtca in šole. Cilj usposabljanja je:

  • opremiti sodelujoče vodje učečih se skupnosti z znanjem, primeri dobrih praks in orodij za podporo zaposlenim, ki zagotavljajo prehod iz vrtca v osnovno šolo;
  • vzpostaviti aktivnejše sodelovanje med vrtci in osnovnimi šolami;
  • omogočiti širjenje znanja o pomenu zagotavljanja mehkega prehoda med različnimi strokovnimi delavci, ne glede na nivo izobraževanja.

V projekt bodo vključene strokovne delavke treh oddelkov, v katerih so otroci, ki bodo naslednje šolsko leto odšli v šolo.

 

 

Dobrodošli

Spoštovani obiskovalci! S prenovo spletne strani želimo staršem in vsem obiskovalcem strani ponuditi preglednejšo in še zlasti bolj informativno spletno stran. Trudili se bodo, da vas z objavljenimi vsebinami informiramo o našem delu in aktivnostih. Vabimo pa vas tudi, da nam posredujete vaša mnenja, predloge, pohvale in konstruktivne kritike. Vabljeni k sodelovanju.

Osnovni podatki

Talanyijeva ulica 6
9000 Murska Sobota

Id. št. za DDV: SI97605794
Matična št.: 5051304000
TRR: 01280-6030639808

Kontaktni podatki

Telefon: 02/530-12-34
Telefax: 02/530-12-35

E-naslov: info@vrtec-ms.si

Prijava na e-obvestila

Izberite enote iz katerih, želite prejemati obvestila:
Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.