Vpis

V vrtec sprejemamo otroke od dopolnjenega 11. meseca starosti (oz. po zaključku starševskega dopusta) do vstopa v šolo. Redni vpis otrok novincev za novo šolsko leto (od 1. 9. dalje) poteka praviloma v mesecu marcu. V primeru prostih mest pa vpisujemo in sprejemamo otroke skozi vse leto.

Kako vpišete otroka v vrtec?

Otroka lahko vpišete v želeni program vrtca s posebno prijavo oz. Vlogo za sprejem otroka v vrtec. Vlogo lahko dobite na upravi vrtca (v svetovalni službi s sedežem v enoti Miške, Talanyijeva ulica 6, 9000 Murska Sobota) ali s klikom na spodnjo povezavo. Na vpis lahko prinesete že izpolnjeno vlogo, lahko pa jo dobite in izpolnite ob samem vpisu (potrebovali boste EMŠO otroka in staršev). Izpolnjeno vlogo lahko pošljete tudi po pošti.

Vloga za sprejem otrok v vrtec

Sprejem otrok v vrtec poteka v skladu s Pravilnikom o sprejemu otrok v Vrtec Murska Sobota. Če je za sprejem v vrtec več prijav kot je prostih mest, o sprejemu odloča komisija za sprejem otrok. Pri sprejemu otrok v vrtec imajo prednost otroci, za katere starši predložijo mnenje centra za socialno delo o ogroženosti zaradi socialnega položaja družine ter otroci s posebnimi potrebami. 

Pri sprejemanju in razporejanju otrok v oddelke upoštevamo Zakon o vrtcih in Pravilnik o normativih za opravljanje dejavnosti predšolske vzgoje. Oddelki se oblikujejo s 1. septembrom.

Kaj je potrebno storiti pred vključitvijo otroka v vrtec?

Starši otrok, ki so sprejeti v vrtec, prejmejo Pogodbo o določitvi medsebojnih pravic in obveznosti med vrtcem in starši. S podpisom pogodbe med vrtcem in starši se šteje, da je otrok vključen v vrtec. V kolikor starši ne boste podpisali pogodbe v 15-dnevnem roku, se smatra, da vlogo za vpis otroka v vrtec umikate.

Po podpisu pogodbe starši še pred vključitvijo otroka v vrtec uredite naslednje:

  • pridobite zdravniško potrdilo za vključitev v vrtec, ki ga izda otrokov pediater,
  • oddate vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev.

Otrok prične obiskovati vrtec z dnem, ki se določi v pogodbi in od takrat dalje je tudi možno postopno uvajanje otroka v vrtec. Več o postopnem uvajanju otroka v vrtec si lahko preberete na spodnji povezavi. Podrobnejše informacije o organizaciji uvajanja boste izvedeli tudi na prvem sestanku za starše otrok novincev (predvidoma v mesecu juniju).

Postopno uvajanje otroka v vrtec

Dobrodošli

Spoštovani obiskovalci! S prenovo spletne strani želimo staršem in vsem obiskovalcem strani ponuditi preglednejšo in še zlasti bolj informativno spletno stran. Trudili se bodo, da vas z objavljenimi vsebinami informiramo o našem delu in aktivnostih. Vabimo pa vas tudi, da nam posredujete vaša mnenja, predloge, pohvale in konstruktivne kritike. Vabljeni k sodelovanju.

Osnovni podatki

Talanyijeva ulica 6
9000 Murska Sobota

Id. št. za DDV: SI97605794
Matična št.: 5051304000
TRR: 01280-6030639808

Kontaktni podatki

Telefon: 02/530-12-34
Telefax: 02/530-12-35

E-naslov: info@vrtec-ms.si

Prijava na e-obvestila

Izberite enote iz katerih, želite prejemati obvestila:
Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.