Programi za otroke s posebnimi potrebami

Otroci s posebnimi potrebami se lahko vključijo v program za predšolske otroke s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo ali v prilagojeni program za predšolske otroke, ki ga izvajamo v enoti Gozdiček.

Program za predšolske otroke s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo

Programi s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo se izvajajo v oddelkih, v katere so vključeni otroci s posebnimi potrebami in otroci z rizičnimi dejavniki.

Dodatno strokovno pomoč v našem vrtcu izvaja Tamara Škraban Gumilar, socialna pedagoginja. Otrokom nudi dodatno strokovno pomoč na podlagi zapisnika oziroma individualnega načrta pomoči družini, ki ga pripravi multidisciplinarni tim. Pri svojem delu se posvetuje s strokovnimi delavci v oddelku, svetovalno službo in po potrebi tudi z zunanjimi strokovnjaki, ki obravnavajo otroka. 

Strokovna skupina v vrtcu, ki jo imenuje ravnatelj, pripravi individualiziran program za posameznega otroka, v katerem natančno opredeli cilje in oblike dela na posameznih vzgojno-izobraževalnih področjih, prilagoditve in drugo.

Za informacije glede vključevanja otrok s posebnimi potrebami se lahko obrnete na svetovalno delavko Matejo Kolmanko, telefon: 02 530 12 25, E-naslov: mateja.kolmanko@vrtec-ms.si.

Prilagojeni program za predšolske otroke

Prilagojeni program za predšolske otroke izvajamo v enoti Gozdiček. V oddelek s prilagojenim programom so vključeni otroci, ki so na podlagi zapisnika oziroma individualnega načrta pomoči družini usmerjeni v prilagojeni program za predšolske otroke.

Za otroke, ki so vključeni v oddelek strokovna skupina pripravi individualizirani program. V oddelku s prilagojenim programom je več priložnosti za osebni pristop in individualizacijo, to je prilagajanje vzgojno-izobraževalnega procesa posameznemu otroku (njegovim zmožnostim, trenutnemu interesu, počutju …). Strokovne delavke veliko sodelujejo tudi z ostalimi oddelki in otrokom v skladu z individualiziranim programom omogočajo tudi prehajanje med programi.

Za informacije glede vključevanja otrok s posebnimi potrebami se lahko obrnete na svetovalno delavko Matejo Kolmanko, telefon: 02 530 12 25, E-naslov: mateja.kolmanko@vrtec-ms.si.

 

Dobrodošli

Spoštovani obiskovalci! S prenovo spletne strani želimo staršem in vsem obiskovalcem strani ponuditi preglednejšo in še zlasti bolj informativno spletno stran. Trudili se bodo, da vas z objavljenimi vsebinami informiramo o našem delu in aktivnostih. Vabimo pa vas tudi, da nam posredujete vaša mnenja, predloge, pohvale in konstruktivne kritike. Vabljeni k sodelovanju.

Osnovni podatki

Talanyijeva ulica 6
9000 Murska Sobota

Id. št. za DDV: SI97605794
Matična št.: 5051304000
TRR: 01280-6030639808

Kontaktni podatki

Telefon: 02/530-12-34
Telefax: 02/530-12-35

E-naslov: info@vrtec-ms.si

Prijava na e-obvestila

Izberite enote iz katerih, želite prejemati obvestila:
Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.